In december zat het dispensarium van Hasselt door omstandigheden plots zonder dierenartsen. Het werd een race tegen de klok om iemand te vinden die deze rol wou opnemen, want anders moest het dispensarium zijn deuren sluiten. Gezien de steeds groeiende vraag om hulp, zou dat een rampenscenario geweest zijn. Gelukkig kruiste het van pad van Stichting Prins Laurent dat van dr. Goedele, onze nieuwe dierenarts in het dispensarium van Hasselt. Welkom in ons team! 

  • Hoe is onze vacature je in het oog gesprongen?

Goedele: Op de Facebookpagina van SAVAB (Small Animals Veterinarians Association Belgium) zag ik de vacature verschijnen dat ze in het dispensarium van Hasselt op zoek waren naar een nieuwe dierenarts. Enkele jaren geleden was ik reeds op de opening aanwezig en we hebben al enkele keren mensen naar jullie kunnen doorverwijzen.

  • Waarom besloot je te solliciteren bij Stichting Prins Laurent?

Goedele: Het is een mooi initiatief om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot medische zorg voor zijn of haar huisdier. Graag wou ik daar mijn klein steentje aan bijdragen.

  • Droomde je er altijd al van om dierenarts te worden? Wat heeft je geïnspireerd je te wagen aan de studie?

Goedele: Toen ik nog een klein meisje was, zei ik al dat ik dierenarts wou worden. Ik heb eigenlijk nooit over een andere beroepskeuze nagedacht. Ik vind het leuk dat dieren niet kunnen praten, dat ze zo puur en oprecht zijn.

  • Wat vind je het bijzonderst aan werken bij Stichting Prins Laurent? Wat maakt het anders dan je job in een gewone dierenartsenpraktijk?

Goedele: Het is soms wel een beetje roeien met de riemen die je hebt, je hebt niet altijd de mogelijkheid om alle onderzoeken uit te voeren die je eigenlijk graag zou willen doen. Maar dat zorgt ervoor dat je nog eens extra goed nadenkt over wat de mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn en hoe je het dier het best kan behandelen.

  • Zijn de mensen je dankbaar? Vertellen ze soms over hun situatie?

Goedele: Ze zijn allemaal heel vriendelijk en dankbaar. Ze zijn erg begaan met hun huisdier en willen het allerbeste voor hen. Ik werk er nog niet lang genoeg om de baasjes al persoonlijk goed te kennen, maar we hebben al een fijn eerste contact gehad.

  • En als laatste, waarom is het bestaan van vzw’s als Stichting Prins Laurent belangrijk volgens jou?

Goedele: Huisdieren geven zo veel gezelschap, liefde en warmte. Iedereen heeft recht op een huisdier en dus ook recht op goede diergeneeskundige zorgen voor hun beste vriend.

 

Momenteel staat dierenarts Goedele steeds elke donderdag paraat in het dispensarium van Hasselt, waar je met je huisdier tussen 9.00 en 11.30 uur na afspraak terecht kan voor een consultatie. We zijn ook verheugd te kunnen meedelen dat we een tweede dierenarts voor de consultaties op dinsdag gevonden hebben, die we in de toekomst graag aan jullie voorstellen. Voorlopig moeten jullie nog even op het puntje van jullie stoel zitten voor jullie meer te weten komen. Binnenkort meer daarover!