De eerste bijeenkomst van trippelende corgi’s in België is een feit! De organisatoren, Noortje en Cisse, hebben een liefde voor dieren, maar vooral voor hun kleine corgi Vic. Vic werd op 1 februari één jaar, een verjaardag die ze in stijl wouden vieren. Ze kwamen op het schitterende idee om een uniek verjaardagsfeestje op poten te zetten: ze besloten al zijn soortgenootjes uit te nodigen om van deze dag een onvergetelijk avontuur te maken. Ik hoor je al denken: wat heeft dit met Stichting Prins Laurent te maken? Noortje en Cisse waren zo vriendelijk de opbrengsten van het evenement aan ons te schenken. Ze zamelden welgeteld €600 in – het is bijna niet te geloven, dankjewel!

En zo deed de uitnodiging voor een Corgi Happening in de Vlaams-Brabantse gemeente Begijnendijk de ronde doorheen België. Inschrijven kostte € 5 – een kleine prijs voor zo’n bijzondere ervaring. Zo dachten anderen er ook over: razendsnel telde het evenement al bijna 100 inschrijvingen, wat de verwachtingen van de organisatoren ruimschoots oversteeg. Ze besloten dan maar de inschrijvingen te sluiten om niet voor overlast te zorgen in dit slapend dorpje.

Het startschot van de Corgi Happening werd gegeven op de grote parking aan het kerkplein, want mensen uit alle hoeken van het land hadden er een lange rit voor over om dit corgi-evenement te beleven. Honderd aanwezige corgi’s later konden ze beginnen met een wandeling van 6 km, die halthield in een bos waar de corgi’s de kans kregen om elkaar te leren kennen, uitbundig te spelen en wild rond te razen. De baasjes konden wat slenteren langs de kraampjes van de hondenmarkt, waar allerlei hondenaccessoires te koop stonden. Na afloop kreeg elke ingeschrevene een gratis goodiebag die Noortje, Cisse en de kraamhouders zo vrijgevig hadden samengesteld. Ook een balpen en brochure van de Stichting kon je erin terugvinden.

En zo liep de dag ten einde.

 

  • Noortje en Cisse, wat een genereus gebaar! Van alle goede doelen die er bestaan, waarom besloten jullie het ingezamelde geld te doneren aan Stichting Prins Laurent?

Noortje: We wilden een goed doel steunen waarmee we dezelfde visie delen. Na meer informatie op te zoeken over de werking en de doelen van Stichting Prins Laurent waren we eigenlijk meteen overtuigd.

  • Vanwaar jullie voorliefde voor corgi’s? Wat maakt dit ras zo speciaal?

Cisse: Noortje is al een tijdje verliefd op corgi’s en kon er geen minuut over zwijgen! Nadat we er dan zelf eentje hadden, leerden we steeds meer over het ras en werd de liefde alleen maar groter. Wat dit ras zo speciaal maakt (vinden wij), is dat het een combinatie van alles is. Corgi’s geven veel knuffels, ze zijn actief, speels, soms ondeugend, slim, megaschattig en zien hun baasje doodgraag.

  • Hoe ervaarden jullie de Corgi Happening? Hebben jullie in de toekomst nog zulke plannen?

Noortje: We waren aangenaam verrast over de Corgi Happening en alle positieve reacties en blije gezichten. Iedereen was heel enthousiast en hoopt op een tweede editie, waar we zelf ook wel aan zitten denken.

  • Nog eens heel erg bedankt, en doe de groetjes aan kleine corgi Vic!