Het geluk lachte ons toe tijdens onze zoektocht naar nieuwe dierenartsen voor het dispensarium van Hasselt. Al snel vonden we niet 1, maar 2 aangename aanwinsten die een kei zijn in de diergeneeskunde. Goedele hebben we jullie een tijdje geleden al voorgesteld: zij leidt elke donderdag de operaties en consultaties in goede banen. Nu vormt zij een topteam met Inge, die elke dinsdag aanwezig is in het dispensarium van Hasselt.

Inge heeft een hart van goud. Als iemand erg begaan met mens en dier, zijn we er zeker van dat Inge en Stichting Prins Laurent een perfect match zijn!

  • Welkom Inge! Hoe waren je eerste dagen bij Stichting Prins Laurent? Ben je warm onthaald in het dispensarium van Hasselt?

Inge: Ik vind het heel fijn in het dispensarium van Hasselt. Katy, de administratieve kracht van Hasselt, is dan ook een topvrouw. Elke keer opnieuw heet ze alle leden, huisdieren, medewerkers, bewoners van het gebouw, kortom iédereen een enorm warm welkom.

  • Wat heeft je ertoe aangezet te reageren op de vacature van Stichting Prins Laurent? Waar heb je de tijd gevonden om deze parttimefunctie naast je werk in je dierenartsenpraktijk er nog bij te nemen?

Inge: Ik ben zelf al 15 jaar alleenstaande mama van 3 (geweldige) zonen. Ik ken de situaties waar velen van onze leden zich in bevinden. Daarom vind ik Stichting Prins Laurent zo fantastisch en kon ik niet anders dan reageren op de vacature. Ik máák tijd voor de Stichting.

  • Welke 3 woorden roept de naam ‘Stichting Prins Laurent’ bij jou op? Hoe is Stichting Prins Laurent voor het eerst onder je aandacht gekomen?

Inge: De 3 woorden die me te binnen schieten zijn: warm, behulpzaam en ontfermend. Ik ken Stichting Prins Laurent al sinds hun oprichting in 1995 dankzij de media.

  • Wat vind je het grootste verschil tussen werken in het dispensarium en werken in een privépraktijk?

Inge: Buiten het feit dat we moeten roeien met de riemen die we hebben (via donaties en dergelijke), valt het mij enorm op hoe dankbaar de leden van Stichting Prins Laurent zijn.

  • Waarom vind je het bestaan van Stichting Prins Laurent belangrijk? Wat zou je zeggen tegen mensen die denken: als je de dierenarts niet kan betalen, moet je ook geen huisdier nemen?

Inge: Mensen komen niet opzettelijk in benarde omstandigheden terecht. Dieren zijn zó belangrijk bij sociaal isolement. En financiële zorgen brengen mensen maar al te vaak in isolement. Mensen die zo kritisch reageren, kennen de waarde van een gezelschapsdier niet óf oordelen fout over de situatie.

  • Je bent natuurlijk niet enkel dierenarts! Wie is Inge als ze nooit meer zou moeten werken? Een grote dierenvriend, onder andere?

Inge: Ja, inderdaad, een grote dierenvriend. Ik heb zelf, naast mijn 3 biologische kinderen, ook 2 blaffende kids, 3 miauwende, 2 gevederde en enkele zwemmende. Ik heb al vaak honden opgevangen van mensen die even hulp nodig hadden. Vorig jaar bijvoorbeeld ving ik een chihuahua op die uit een brand gered was en waarvan de eigenaars in hun tijdelijk onderkomen geen honden mochten houden.

  • Nu kennen we je al wat beter. Bedankt voor je tijd, Inge, en welkom in ons team!