Elk jaar dat Stichting Prins Laurent kan blijven voortbestaan (met dank aan jullie), lopen al haar medewerkers over van geluk en goede moed om alweer een nieuw hoofdstuk tegemoet te gaan. Het begin van een spannend, nieuw jaar laten we dan ook niet zonder boe of bah passeren. Van deze feestelijke gelegenheid maken we gebruik om ons groepsgevoel te versterken en elkaars inzet in de bloemetjes te zetten.

Na drie jaar zonder het glas te kunnen heffen op onze verwezenlijkingen, zakt in 2023 het hele team nu quasi voltallig af naar het hoofdkantoor in Brussel, waar de conferentiezaal omgetoverd is tot een feestzaal. In aanwezigheid van onze voorzitter, Z.K.H. Prins Laurent, worden we getrakteerd op een glaasje champagne (of meerdere) en een verscheidenheid aan heerlijke hapjes.

Z.K.H. Prins Laurent maakt een rondje door de zaal om alle medewerkers met een stevige handdruk persoonlijk welkom te heten op de nieuwjaarsdrink. We houden samen een minuut stilte ter nagedachtenis van Barones Janine Delruelle-Ghobert, die zich sinds het prille begin vol steun en toewijding inzette voor de Stichting en een grote leegte achterlaat sinds haar overlijden op 18 december 2022.

Foto uiterst links: Barones Janine Delruelle-Ghobert op het Galabal van 25/03/2011 in Brussel.

Daarna is het tijd voor het onvermijdelijke: een speech! Niet de Prins, maar directrice Elise Smout heeft een kort woordje voorbereid en trekt de aandacht op zich. Ze vertelt over de activiteiten van de Stichting tijdens de voorbije jaren, over de nieuwe projecten en stelt de nieuwe medewerkers voor (dierenartsen, communicatie- en administratief personeel) die onlangs het team kwamen versterken. Ook Prins Laurent wil de medewerkers in de schijnwerpers zetten en vraagt René te vertellen over zijn ervaring als vrijwilliger bij de Stichting, en Manon en Mary-Lore over hun job als dierenarts.

Verspreid over het hele land in 6 dispensaria en een hoofdkantoor, is het fijn om elkaar deze avond beter te leren kennen. Laat ons klinken op een jaar vol mooie plannen en natuurlijk op ons geweldig team. Proost!

IMG_4987