Hier heeft fotografe Nathalie Mathieu een eerste fotoreeks gemaakt. Ontdek de mooie beelden die de verhalen van onze leden en hun huisdieren op een bijzonder sprekende manier illustreren.

VERONIQUE & PEARL

Dit duo is nieuw in Gent en schreef zich in net voor de eindejaarsperiode. Pearl kreeg toen haar vaccins en kwam deze keer terug voor haar sterilisatie. Interns Jan en Sara van de faculteit diergeneeskunde van de UGent namen deze operatie voor hun rekening. Enkele dagen erna kwam Veronique op controle met Pearl en zagen de hechtingen er al mooi genezen uit. Pearl was minder blij terug te zijn en bood de nodige weerstand bij haar controle.

MOHAMED & BOXO

Boxo kwam al regelmatig op visite in Gent omwille van hardnekkige huidproblemen die hem een vervelende jeuk opleverden. Toen dit van de baan was, werd hij geteisterd door een oogontsteking en een zweer op het ooglid die begin januari chirurgisch werd verwijderd. Tijdens dit bezoek werd hij kort verdoofd om de draadjes aan zijn ooglid rustig te kunnen verwijderen. Ook al kijkt hij maar sip in de recovery, alles verliep volgens plan en de wonde was mooi genezen. Mohamed was alleszins opgelucht en blij toen hij weer herenigd was met Boxo. Hopelijk verloopt hun toekomst vanaf nu zorgeloos…


ELISAH & SORELLINA

Elisah is een van de leden die zich heeft ingeschreven voor onze wedstrijd van de magische duo’s en is dus heel dankbaar dat ze bij ons terecht kan. Sorellina is minder tuk op de bezoeken aan de dierenarts. Tijdens haar laatste bezoek bleek het een hele uitdaging om dit pittig kleintje onderzocht te krijgen. Maar ditmaal verliep de consultatie heel wat gemoedelijker en werd ze, na het toedienen van haar jaarlijks vaccin, perfect gezond verklaard.

BARBARA & GRIZLY

Nadat ze vorig jaar haar fretje Nayah jammerlijk heeft verloren, kwam Barbara deze keer haar nieuw fretje inschrijven. Ze is een beetje bezorgd over het castreren van Grizly. Enkele maanden geleden had hij een lichte uitslag aan zijn oogje, maar nu stelt hij het weer prima. Het bewijs? In afwachting van zijn consultatie gaat hij met veel plezier op verkenning in het gras aan het dispensarium. Ook Barbara’s hond Jefke is ingeschreven in Gent en kwam mee voor een check-up en zijn jaarlijks vaccin.

KAAT & JIJI

Kaat kwam haar kattin van 9 maanden inschrijven en ze werd meteen grondig onder de loep genomen door onze dierenartsen omdat ze koorts bleek te hebben zonder duidelijke oorzaak. Na een behandeling van een week kwamen ze terug op controle en stelde Jiji het al een stuk beter, maar zijn haar lymfeknopen toch nog gezwollen. De behandeling wordt verder gezet en ze komen binnen een week terug op controle.

RITA & CHELBY

Op dezelfde dag als deze fotosessie werd er ook een reportage gedraaid door PlattelandsTV. Deze was echter al ingeblikt voordat Rita in het dispensarium toekwam, tot haar grote spijt want ze draagt de Stichting een warm hart toe en wou hier graag over getuigen op tv. Chelby is een patiëntje van ons dispensarium in Gent sinds 2016 en is ondertussen meer dan 13 jaar oud. Vandaar enkele gezondheidskwaaltjes die nauw worden opgevolgd door onze dierenartsen. Zo heeft ze al wat tandproblemen gehad, een massa chirurgisch laten verwijderen en wordt ze momenteel behandeld voor symptomen van artrose.

QUINTEN & FENIX

Als ambassadeurs van de Stichting kwam Quinten, samen met Fenix, langs om aan PlattelandsTV te vertellen wat de Stichting voor hen betekent en hoe onze dispensaria een verschil maken voor hen en talrijke andere duo’s. Fenix was, zoals gewoonlijk, weer helemaal in zijn nopjes in het dispensarium en nam zijn vaste plek aan het onthaal in, kort bij onthaalmedewerkster Tine. Hij werd ook nog snel even nagekeken omdat hij sinds zijn castratie verrassend veel is bijgekomen en veel aan zijn littekens likt, maar hij stelt het desondanks goed. Hij moet alleen zijn voedinginname een tijdje beperken.

ENZO & DIEZEL

Last but not least meldde Enzo zich aan met de tweejarige Diezel die half januari werd gebeten door een andere hond en daar een lelijke wonde op de kaak aan over heeft gehouden. De wonde was geïnfecteerd en werd onder verdoving schoongemaakt en gehecht. Hij kreeg een kopverband dat bij de eerst volgende controle onder een korte verdoving werd vervangen. De wonde leek mooi te genezen. Diezel werd hierna om de 2 dagen in het dispensarium ontvangen voor wondverzorging en een nieuw verband. Diezel is niet zo tuk op zijn verband want probeert het er vaak af te krijgen. Tijdens de meest recente controle zat het verband ook niet meer op zijn plaats en zag de wonde er opnieuw geïnfecteerd uit. Er bleek een oude hechting in het weefsel aanwezig. Deze werd verwijderd, de wonde werd opnieuw gehecht en er werd een uitgebreid kopverband aangebracht. Na 2 dagen wordt dit duo opnieuw in het dispensarium verwacht. Wij hopen op een snel herstel, Diezel!

WIST JE DAT?

De Stichting Prins Laurent geen overheidssubsidies krijgt voor de dagelijkse werking van haar dispensaria? Vind je, net zoals de Stichting, dat elk huisdier een degelijke verzorging verdient, zelfs als het baasje dit niet kan betalen? Steun dan onze werking en doe een gift!

Wij bedanken jullie in naam van de bovenstaande duo’s en de talrijke anderen die in een van onze 6 dispensaria terecht kunnen.