In januari lag er een uitgebreide lijst klaar met nieuwe projecten voor in de loop van dit jaar. Maar toen brak de oorlog uit in Oekraïne waardoor we de laatste maanden de prioriteit hebben gegeven ervoor te zorgen dat we niet alleen voor onze reguliere leden klaarstonden, maar ook voor de huisdieren van deze vluchtelingen. Wij willen daarom iedereen bedanken die onze hulpactie heeft gesteund en nog steeds steunt. Hieronder kom je ook te weten welke leuke projecten er nog voor de deur staan!


Hulpactie of niet, we verliezen nooit onze leden uit het oog die op ons rekenen voor de verzorging van hun dierbare viervoeters in onze 6 dispensaria.

Bij Bendé, het zevenjarig konijntje dat op de Maximiliaan boerderij verblijft, werden in november vorig jaar 3 massa’s in de borst verwijderd, want die beletten haar om haar pootje te bewegen. Ondanks een goed herstel, werd er in februari beenoedeem en necrose vastgesteld en moest haar pootje geamputeerd worden. Ze wordt momenteel nog steeds opgevolgd en stelt het goed!

De kleine Chloé van Cindy is nog maar sinds januari dit jaar ingeschreven bij de Stichting, maar is sindsdien al elke maand meermaals langs moeten komen. Eerst werd er een enorm grote massa aan haar geslachtsdeel verwijderd en nog 4 andere melkkliertumoren. Nadat ze hiervan hersteld was, werd ze met spoed gesteriliseerd omdat er een pyometra in de maak was door een nieuwe tumor op de baarmoederhals. Een moeizame ingreep omdat ze tijdens de verdoving meermaals een ademstilstand kreeg. Maar omdat ze een echt vechtertje is, kon ook deze operatie succesvol worden afgerond. Ze kwam daarna nog enkele keren op controle en tot grote opluchting van Cindy is Chloé ondertussen helemaal hersteld.

Een hartelijke dankjulliewel aan onze dierenartsen!


Mensen die hun land ontvluchten met hun huisdieren, is een krachtig voorbeeld van de band tussen mens en dier, de leidraad doorheen het bestaan van de Stichting Prins Laurent. Via de activiteiten die we de volgende maanden gaan organiseren, willen we deze band versterken en tegelijk hierover sensibiliseren.

ZEEPBELLEN EN MEER

De laatste edities van de toilettage dag i.s.m. met onze partner Canifed moesten we telkens noodgedwongen annuleren wegens de gezondheidscrisis. Maar nu kan er weer volop geschuimd worden! De volgende toilettage vindt daarom plaats in het dispensarium van Brussel op zondag 26 juni. De viervoeters van ingeschreven leden zijn welkom voor gratis vachtverzorging, nageltjes knippen en de oortjes schonen. Geen overbodige luxe om je als hond goed in je vacht te voelen!
FAMILY DAY VOOR TWEE- EN VIERVOETERS

Wat versterkt de band tussen mens en dier? Samen tijd spenderen en fijne momenten beleven! We gaan daarom een hondenwandeling organiseren ten voordele van de Stichting in de loop van september. Deze zal doorgaan in een mooie natuuromgeving zodat de honden leuke geuren kunnen ontdekken en de baasjes tegelijk ook kunnen genieten. Alle praktische informatie volgt binnenkort. Graag tot dan!DIERENARTSEN TUTORIALS

Wat komt er allemaal bij kijken om een huisdier te houden? Nog te vaak wordt de beslissing om een dier in huis te halen te licht genomen of worden huisdieren als cadeau aangeboden zonder overleg. De Stichting Prins Laurent gaat meer aandacht spenderen aan sensibilisering rond dit thema met instructievideo’s over de basiszorgen. In de beide landstalen te bekijken via ons Youtube-kanaal en onze Facebook-pagina. Meer informatie volgt binnenkort!HET JOURNAAL VAN DE STICHTING

Terug van weggeweest: het tweejaarlijks magazine over onze activiteiten. Er zullen allerlei thema’s aan bod komen, zoals verhalen over onze leden, maar ook over de mensen die de Stichting een warm hart toedragen. We geven tekst en uitleg bij lopende en toekomstige projecten, duiken in de archieven van onze rijke geschiedenis en nog veel meer.

Schrijf je hier in om het Journaal van de Stichting Prins Laurent digitaal of per post te ontvangen!