Een nieuwe look voor de Stichting Prins Laurent na meer dan 25 jaar

2021 werd het jaar van de vernieuwing voor de Stichting: een nieuwe locatie in Luik voor het dispensarium dat als tweede werd geopend (verhuisd van Seraing), een nieuwe directrice, een nieuwe invulling van het Winterplan, binnenkort een gloednieuw dispensarium in Charleroi en nu ook een nieuwe, frisse look.

Sinds de oprichting in 1995 door Z.K.H. Prins Laurent heeft de Stichting de ambitie om zich in te zetten voor de verbetering van het lot van dieren, omdat dit onlosmakelijk verbonden is met het welzijn van de mens. De relatie tussen mens en dier is en blijft dan ook centraal staan. Een mooi overzicht van de rijke geschiedenis van de Stichting is te lezen op de vernieuwde website.

Meer dan ooit is de missie van de Stichting vervat in de slogan: De mens helpen via zijn dier. Daarom worden in de 5 (binnenkort 6) dispensaria gratis diergeneeskundige zorgen aangeboden aan mensen met beperkte financiële middelen.

Uit de leden van de Stichting werden recent 3 magische duo’s gekozen die een jaar lang het gezicht zullen vormen van het nieuwe logo. Dit logo belichaamt de huidige missie en vertegenwoordigt degenen die de Stichting Prins Laurent helpt: mens en dier.

Loredana en Pako

“Het doet me enorm plezier dat ik de Stichting mag vertegenwoordigen, want in het dispensarium voel ik me thuis alsof ik bij familie vertoef.”

Loredana (53 jaar) is al 10 jaar lid van het dispensarium in Luik (vroeger Seraing) waar Pako nauw wordt opgevolgd voor de gezondheidsproblemen die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn 11 levensjaren. Maar ook tijdens andere uitstappen wijken ze niet van elkaars zijde. Is Pako niet welkom? Dan zal Loredana ook verstek geven. Een onafscheidelijk duo dat de Stichting met plezier ondersteunt.

Quinten en Fenix

“Dieren kiezen ons en als ze dat doen, bieden ze je vaak meer respect en vertrouwen dan je medemens.”

De rosse kater Fenix en Quinten (21 jaar) zijn zielsverwanten sinds mei dit jaar, maar nu al bekende figuren in de Gentse binnenstad. Ze trekken de aandacht door samen de bus te nemen waarbij Fenix rustig op de schouder van Quinten zit. Sinds de Covid-pandemie heeft Quinten het moeilijk, maar de speelse Fenix trekt hem uit zijn dal. Een redding die er niet zou geweest zijn zonder het dispensarium van de Stichting waar Quinten met Fenix terecht kan.

Axelle en Opale

“Eenmaal dieren van je houden, is dat voor altijd. Dus als ze dan ziek worden en je kunt ze niet verzorgen, is dat een drama.”

Axelle (47 jaar) is lid van het dispensarium in Hornu sinds 2017 waar ze wegens financiële moeilijkheden heeft aangeklopt, maar ze krijgt er meer dan enkel diergeneeskundige zorgen. Opale wordt nog steeds opgevolgd door dezelfde dierenarts die Axelle volledig vertrouwt en die haar geruststelt. Ze spreekt vaak over de Stichting bij ontmoetingen tijdens haar wandeling met Opale die geniet in haar buggy. Ze beschrijft het dan als een mooi initiatief waar het draait om de liefde voor mens en dier.

De avonturen van deze magische duo’s zijn een heel jaar te volgen via de Facebook-pagina van de Stichting.