© Uanimals

“De mens helpen via zijn dier”, dat is de missie van de Stichting Prins Laurent. Nogmaals wordt deze slogan omgezet in actie tijdens een crisissituatie.

Iedereen weet het: door de oorlog in Oekraïne verkeren deze mensen in een staat van opperste nood, alsook hun huisdieren, hoewel hier minder bij stilgestaan wordt. Nochtans zie je ze regelmatig verschijnen: de beelden van mensen op de vlucht samen met hun huisdieren. Als deze mensen in België toekomen, wil de Stichting Prins Laurent hen graag helpen.

GRATIS AANGEBODEN

In de 6 dispensaria van de Stichting (Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Hornu, Luik) worden nu al huisdieren verzorgd van mensen in een precaire situatie. Maar vanaf maandag 7 maart 2022 worden ze ook toegankelijk voor de huisdieren van Oekraïeners die de oorlog zijn ontvlucht. De curatieve diergeneeskundige zorgen worden hen volledig gratis aangeboden.

Naast deze verzorging, zal hen ook allerlei artikels gratis worden aangeboden voor hun huisdieren zoals manden, kattenbakvulling en dierenvoeding.


WE NEED YOUR HELP !

Wij hebben dringend meer dierenvoeding nodig, zowel voor katten als honden. Wil jij dit graag doneren? Breng dit dan naar een van onze dispensaria bij jou in de buurt of naar onze hoofdzetel in Schaarbeek. De adressen vind je hier. Een aankoopbon van een (online) dierenwinkel is ook welkom: mail@sfprlaurent.be of per post te versturen. In naam van al deze snuitjes, een smakelijke dankjewel !SAMENWERKING

Omdat er bepaalde regels gelden als honden en katten reizen binnen de EU, staan we in nauw contact met het FAVV zodat deze huisdieren zo snel mogelijk aan de Europese regelgeving voldoen. Dit betekent identificatie met een microchip en de nodige vaccinaties indien dit niet in orde zou zijn. In bepaalde gevallen moet er ook op rabiës getest worden. Dankzij de samenwerking met Sciensano zal deze analyse uitzonderlijk gratis zijn voor de huisdieren die in het kader van deze hulpactie door ons verzorgd worden.

We werken ook samen met het Nationaal Crisiscentrum waar vluchtelingen die in ons land toekomen zich als eerste gaan aanmelden voor hulp en opvang, alsook met het Rode Kruis dat de noodopvang organiseert. Zo vinden mensen met huisdieren makkelijker de weg naar onze dispensaria en krijgen ook zij de nodige aandacht na een lange en vaak stressvolle reis. Om de lokale besturen en opvanggezinnen te informeren, wordt deze hulpactie ook gecommuniceerd via de officiële website van de overheid (www.info-ukraine.be) in de rubriek “Mijn huisdier heeft verzorging nodig.”

De Stichting Prins Laurent hoopt hiermee de talrijke mensen te helpen die momenteel bijzonder moeilijke tijden beleven. Dus heb je contact met vluchtelingen die huisdieren hebben of met opvanggezinnen? Informeer hen dan zodat zoveel mogelijk huisdieren geholpen kunnen worden!

Voor meer informatie, contacteer rechtstreeks een van onze dispensaria.


WIL JE DEZE HULPACTIE STEUNEN?

Doe dan een gift op rekeningnummer BE03 3101 4773 0884 met de mededeling “Oekraïne” of rechtstreeks via onze webpagina Giften. Elke gift vanaf 40€ is fiscaal aftrekbaar!

ENKELE FOTO’S VAN DE VIERVOETERS EN HUN BAASJES DIE ONZE DISPENSARIA INMIDDELS AL HEBBEN BEREIKTUIT DE MEDIA GEGREPEN


MET DANK AAN ONZE PARTNERS VOOR DEZE HULPACTIE