LEO, 6 JAAR

Het is gevoelig koud als onze dierenarts het Maraude-team van Samu Social vergezelt op hun ronde door de straten van de hoofdstad. Al snel ontmoeten ze een dakloos gezin afkomstig uit Macedonië. Omwille van religieuze redenen werden ze door hun familie verbannen in hun thuisland waardoor ze nu rondzwerven in Brussel met hun jonge dochter en hun trouwe hond Leo.

Leo werd onderzocht door onze dierenarts en stelt het goed. Hij kreeg ontworming en een antivlooienbehandeling. Er werd ook natvoer in handige pakjes en een hoeveelheid brokken in een plastic zak overhandigd. Maar andere noden waren nog groter: mevrouw droeg nog altijd sandalen, had geen ondergoed meer, de sneakers van de man zaten vol gaten en beide hadden ze geen enkel paar warme sokken. Het Maraude-team heeft hen hiermee kunnen helpen omdat ze kleding meenemen in hun bestelwagen als ze op ronde gaan.

TYSON

Over Tyson en zijn baasje kunnen we niet zoveel vertellen, omdat zijn baasje niet veel interesse had in ons bezoek op dat moment. Zijn hond had nochtans symptomen van een oorontsteking, dus is het bijzonder jammer dat we Tyson niet hebben mogen verzorgen.

BOUTCH, 11 JAAR

Boutch kreeg ook een check-up van onze dierenarts en werd gezond verklaard. Hij ontving, net zoals Leo, een tabletje voor ontworming en een antivlooienbehandeling. Zijn baasje ontving een flyer dat hem tijdens het Winterplan gratis toegang verleent tot het dispensarium. Er staan eveneens adressen op vermeld van handelszaken die deel uitmaken van de vzw Hartelijke handelaars en waarvoor ze hier terecht kunnen (gratis koffie of maaltijd, gsm opladen, knipbeurt bij een kapper, …)

BENJAMIN FRANKLIN, 3 JAAR

Hoewel ze elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet, was Benjamin Franklin bijzonder opgetogen met het bezoek van onze dierenarts. Ze werd verwelkomd met een hartelijke begroeting en mocht hem zonder problemen aan een onderzoekje onderwerpen. Hij bleek met alles in orde te zijn. Zijn baasje werd wel geïnformeerd over de overige diensten van ons Winterplan.

OPROEP AAN HET PUBLIEK !

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die herbruikbare zakken willen naaien voor de hondenbrokken die worden uitgedeeld tijdens onze rondes en via de deelnemende handelszaken. Hieronder de eenvoudige instructies en het naaipatroon.

Ook kunnen we nog altijd poepzakjes gebruiken. En na het bezoek bij Leo’s gezin zouden we ook graag een oproep willen doen om warme wintersokken te doneren.

Alles mag verstuurd of afgegeven worden op de hoofdzetel van de Stichting: Paul Deschanellaan 36-38, 1030 Schaarbeek.

Meer info: winterplan@sfprlaurent.be

Namens de mensen en viervoeters die we kunnen helpen, danken wij jullie alvast hartelijk voor jullie steun!