Zondag 26 juni om 9.30 uur in een wijk in de Marollen. Er is al veel leven op straat dankzij de alombekende vlooienmarkt waar zoveel volk op afkomt dat mensen over elkaar struikelen. De trimsters komen toe en installeren hun materiaal terwijl de eerste begunstigde al ter plaatse is en meehelpt om het materiaal te vervoeren.

Het is mooi weer, niet te warm en iedereen is blij om hier te zijn.

De begunstigden komen op tijd aan, zelfs voor het tijdstip van hun afspraak en worden onthaald rond een klein buffet waar ze artikels kunnen uitkiezen voor hun viervoeter. Een van de trimsters heeft namelijk een inzameling georganiseerd in haar salon voor onze leden en heeft talrijke artikels meegebracht: leibanden, harnassen, manden, brokken, … Een welgemeende dankjewel aan haar!

12 professionele trimsters van Canifed zijn hier vrijwillig aanwezig. Hun vrijgevigheid en zachtaardigheid gaat recht naar het hart!

Vooraleer we in bad gaan, wordt eerst de overtollige vacht verwijderd met de tondeuse of de schaar. Daarna gaat elke hond in bad waar ze ingezeept worden en lekker gemasseerd, maar ze schudden zich ook vaak waardoor ze de trimsters van kop tot teen nat maken.
Na het bad wordt er gedroogd: plukjes overal! Iedereen vind het grappig, zowel mens als dier… De grote honden worden verzorgd op de binnenkoer buiten, dus wordt het buffet snel afgedekt voor de rondvliegende plukjes. Nu kan er eindelijk geknipt worden: elke vacht ziet er glanzend en zijdezacht uit.

In totaal werden er 25 honden verwend, tot grote vreugde van hun baasjes. Deze honden zijn klaar om de warmte van de zomer te trotseren!

Een hartelijke dankjewel aan onze partner Canifed die dit mooi moment van plezier en verzorging heeft mogelijk gemaakt voor de honden van onze leden die de middelen niet hebben om naar een trimsalon te gaan. Een toilettage zou ook toegankelijk moeten zijn voor minderbedeelden, net zoals de diergeneeskundige zorgen aangeboden in onze dispensaria. En dankzij de dienstencheques van Canifed en deze dagen van solidariteit wordt dit ook toegankelijk gemaakt!

De volgende editie is voorzien voor eind dit jaar in het dispensarium van Jumet.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van deze leuke dag!