Het is niet ongebruikelijk dat een non-profitorganisatie een beroep doet op vrijwilligers om onder andere kosten te drukken, maar vooral: vele handen maken licht werk. Ook Stichting Prins Laurent verwelkomt heeft vrijwilligers in haar team die af en toe een handje toesteken. Op ons hoofdbureau is sinds augustus 2022 onze vrijwilliger van dienst René. Intussen 61 jaar en gepensioneerd, komt hij ons elke maandag vervoegen. Maar wie is nu precies de man die schuilt achter de naam René en zich belangeloos laat drijven door goede wil? Let’s find out.

  • Hey René! Vertel ons om te beginnen wat meer over je hobby’s en interesses. Waar hangt René rond in zijn vrije tijd?

René: In mijn vrije tijd luister ik heel veel naar wereldmuziek uit vele verschillende landen, lees ik veel biografieën en autobiografieën en sinds vele jaren ook boeken over de psychologie van mens en dier. Natuurlijk besteed ik ook veel tijd aan mijn huisdieren en de natuur, die ik het mooiste vind op aarde. De natuur observeren, wat een prachtige bezigheid!

  • Hoe heb je tijdens je leven je brood verdiend? Deed je je job met hart en ziel, of droomde je stiekem van een ander leven?

René: Ik voel me heel voldaan over mijn leven en was altijd gedreven door een groot verlangen om nieuwe dingen te ontdekken. Ik begon mijn carrière in 1979 als kassier, daarna heb ik vele jaren gewerkt als bediende in de bank, ook als assistent-dierenarts en dierenverzorger in een dierenopvangcentrum, als ober in een restaurant, jaren in een télémarketingbedrijf en ten slotte 15 jaar als receptionist in het ziekenhuis. Ik heb een beetje geproefd van alles.

  • Waarom besloot je na je pensioen aan de slag te gaan als vrijwilliger?

René: Ik wou eigenlijk stoppen met werken, maar had toch nog nood aan een activiteit buiten mijn privéleven om nieuwe mensen te blijven ontmoeten.

  • Hoe kwam je bij Stichting Prins Laurent terecht? Heb jij hen gevonden, of heeft de Stichting jou gevonden?

René: Ik heb heel spontaan naar de Stichting gebeld en mocht mij de week daarna al komen voorstellen. Die kennismaking verliep aangenaam, dus dan ben ik in augustus 2022 begonnen als vrijwilliger bij de Stichting.

  • Hoe ziet je taak als vrijwilliger eruit?

René: Ik antwoord op de vragen van mensen die naar de Stichting bellen en klasseer allerlei documenten. Als er nog andere taken zijn, voer ik die met veel plezier uit!

  • Ik neem aan dat iemand die werkt bij een organisatie met een missie die luidt ‘de mens helpen via zijn dier’, zich ook verbonden voelt met dieren. Heb je zelf huisdieren?

René: Absoluut, ik heb veel huisdieren die een opkikker zijn voor mijn mentaal welzijn. Ik heb een hond, drie katten, een cavia en een volière in mijn woonkamer met dwergpapegaaien, kakariki’s en parkieten. Deze leuke bende zorgt voor een hoop leven in huis.

  • Bedankt voor je tijd, René!