Onze magische duo’s tonen niet alleen hoe de Stichting de mens helpt via zijn dier met gratis diergeneeskundige zorgen in onze dispensaria. Ze zijn evenzeer het levende bewijs dat huisdieren wel degelijk een significant verschil kunnen maken in het leven van hun baasjes. Ze kunnen een leegte opvullen waarvan je niet wist dat die er was, ze kunnen je helpen in jouw persoonlijk groeiproces en ze kunnen zelfs een positief effect hebben op jouw fysieke gezondheid. Zo hebben studies aangetoond dat slapen met jouw hond of kat stress en depressie kan verhelpen. Quinten kan hierover meespreken.

QUINTEN & FENIX

Quinten kampte al enige tijd met een depressie voordat hij Fenix in huis haalde, maar hij had nooit kunnen bedenken welk effect zijn rosse kater op hem zou hebben. De lockdowns die we allemaal hebben moeten doorstaan, kwamen extra hard aan bij Quinten. Fenix haalde hem uit dit isolement met zijn zotte kuren. En omdat Quinten hem als kitten heeft getraind om aan de leiband te lopen, kan Fenix hem ook bijna altijd buitenshuis vergezellen. Maar ook ’s nachts wijkt Fenix niet van zijn zijde en slapen ze lekker kort bij elkaar. De sereniteit van zijn slapende viervoeter vertaalt zich naar een fysieke en mentale rust voor Quinten.

Het effect van Fenix’ gezelschap is groter dan je zou vermoeden, want na slechts 9 maanden heeft Quinten aangegeven verlost te zijn van zijn depressieve emoties en gedachten.

Binnenkort getuigt Quinten in Ark van Noë op PlattelandsTV over zijn band met Fenix en zie je hoe zijn mini-tijger zich als een echte vedette gedraagt in het dispensarium van Gent.

Als een band dusdanig hecht is, veroorzaakt dit ook hevige emoties die zowel positief als negatief kunnen zijn. Dat hebben zowel Loredana als Axelle recent ondervonden.

LOREDANA & PAKO

Pako is nu 11 jaar waardoor hij met enkele gezondheidsproblemen begint te kampen. Ze worden echter nauwgezet opgevolgd en behandeld door onze dierenartsen in het dispensarium van Luik. Maar ook doordat Loredana hun advies ter harte neemt en de voorschriften keurig naleeft, kreeg hij tijdens zijn laatste controle begin januari een goed rapport. Hij stelt het ondanks alles bijzonder goed. Een enorme opluchting voor zowel Loredana als haar dochter Susy, de meter van Pako die hem regelmatig naar het dispensarium brengt, want ze hebben nog steeds enorm veel verdriet om het verlies van Zazou, de mama van Pako.

Pako was zelfs 400 gram bijgekomen. Het bewijs dat hij tijdens de eindejaarsperiode extra verwend werd. Hoe zou je zelf zijn als je zijn snoetje ziet?

AXELLE & OPALE

De opluchting van Loredana staat in schril contrast met de emoties die Axelle heeft beleefd deze maand. Begin januari stelde ze een lelijke wonde vast aan de staart van Opale. Het blijft een mysterie hoe ze die heeft opgelopen. Omdat haar staartje necrotisch bleek, heeft de dierenarts van het dispensarium in Hornu haar met spoed geopereerd en een deel van haar staart verwijderd. De volgende dag bleek het algemeen onderzoek goed te zijn en mocht Opale naar huis terugkeren. Ze kreeg enkele dagen pijnstillers en na een week is het verband eraf gehaald. De hechtingen waren nog mooi intact en Opale lijkt er geen pijn aan te hebben, maar toch vertoonde ze symptomen van een intestinale obstructie. Omdat konijnen een erg gevoelig spijsverteringssysteem hebben, moet dit zo snel mogelijk worden aangepakt. We kunnen gelukkig melden dat Opale ondertussen weer eet en drinkt, wat een zeer goed teken is. Een nauwe opvolging zal echter nodig zijn tot ze volledig is hersteld.

Het is een ware rollercoaster van emoties geweest voor Axelle, met vele paniekaanvallen en tranen. Dat heeft haar tweede konijn, Havana, goed aangevoeld. Hij heeft zich namelijk regelmatig aangeboden voor knuffels terwijl normaal alleen Opale zich zo aanhankelijk gedraagt.

Als naasten en geliefden gezond en wel zijn, voel jij je ook goed. Herkenbaar? Het is precies hetzelfde met viervoeters die een hechte band hebben met hun baasjes!